dijous, 18 de març de 2010

EL RACÓ DELS OBLIDS


La ment humana és un misteri. Entre moltes curiositats que formen part d'ella, té un racó dels oblids on hi ha guardats tots els records, totes les vivències i tots els pensaments que, d'una o altra manera, anem seleccionant i rebutjant.
A vegades, les persones que tenim al costat pateixen una amnèsia sorprenent sobre un fet que nosaltres recordem amb una claretat meridiana. I estàvem junts quan la vivència s'estava produint.
Quin és el filtre que ens fa oblidar o recordar? La negativitat amb la qual ho vàrem viure? La vergonya, el malestar que allò ens va produir?
Està molt bé tenir aquest raconet a dins del nostre cervell. El que estaria millor seria tenir-lo ben endreçat per si algun dia els anys, l'equilibri, la maduresa ens porten a voler trobar allò que en un moment de la nostra vida hi vàrem llençar.

3 comentaris:

Sílvia ha dit...

Genial!
És un tema que sempre m'ha apassionat. Les diferents maneres que tenim les persones de viure/sentir una mateixa experiència, com si fossim en universos paralels (de vegades per a lelos), com un acudit còsmic, o còmic també...
Per a reflexionar.

lanuor ha dit...

"Per a lelos" jajajajaaa!!! En sèrio que en segons quines situacions arribes a pensar que t'has tornat motxales o que has entrat en una dimensió desconeguda.

- assumpta - ha dit...

La "capseta dels records" com l'anomeno jo, de vegades es mou i barreja tot el contingut!
És ben curiós el fet que expliques i que sovint podem viure/veure amb la gent que ens envolta. Normalment tinc allò que es diu, bona memòria i el meu marit és qui de vegades li costa més de recordar... no obstant, de vegades em sorpren perquè ell recorda un fet perfectament i a mi em costa trobar-hi el punt fins que dic: aaaahhh! síiiiii! ara me'n recordoooooo!
Aaaaiiiisss!
Tot un món, perdut, trobat, però tot un món...

Petons i bona primavera!
;)