divendres, 16 de gener del 2009

PASTISSET


Entrant al menjador de diari, a mà esquerra, una taula enganxada a la paret i rebent la llum de la finestra del patí.
A sobre la taula, un mantel de quadres i una safata plena de pastissets.
L’olor del forn de la meva àvia, on encara se n’estaven fent més, omplint tota la casa.
La casa senzilla, humil. Ho veig ara, amb la perspectiva dels anys. Però quan hi vivien els meus avis, quan hi anava durant les vacances d’estiu, era el lloc més luxós del món. Cap el podia igualar.
A mà dreta, una vitrina d’aquelles de color fosc, antigues. A una de les portetes amb vidre, el meu avi hi penjava les cartes que m’enviaven les amigues i, més endavant, el meu nòvio i futura parella fins avui i fins sempre.
La percepció que tenim de tot quan estem bé, feliços i ens sentim plens és la que ens acaba acompanyant al llarg dels anys, per sempre, i res no l’esborrarà mai.
LA RECEPTA:
Son pastas con forma de flor de cinco pétalos, hechos con azúcar, manteca, yemas y harina, de 6 cm de diámetro.
De color blanco por fuera y amarillo por dentro.
Antiguamente se servían por Navidad y fiestas familiares importantes.
Ingredientes:
400gr de harina
200gr de azúcar
200gr de manteca de cerdo
2 yemas de huevo
Si se desea, ralladura de limón o canela, o vainilla molida
Almendra tostada muy fina
Azúcar glass
Elaboración:
Mezclarlo todo y cuando la pasta esté lista, formar los pastissets con el molde adecuado. Ponerlo en el horno. Cuando estén cocidos y fríos, espolvorearlos con el azúcar glass.

3 comentaris:

Anna ha dit...

I es flaons...i t'enrecordes d'aquelles pastes plenes de codony? i d'aquell rebost que semblava una cova i hi tenia tots es bótils d'oli que guanyava a ca na matilde??) amb ses cartes de bastosi d'oros...
I de quan duiem pizzas de Oh la la! i mos deia que sas cocas calentas no son bonas...

lanuor ha dit...

Síiiiii!!! Quina gràcia!!! I no era na Matilde.. Era na BENITA!!!!
Es flaons eren de formatge, i es de codony es deien crespells (crec). I ses coques calentes també els hi deia "pinzes" (jua, juaa).

Gràcies per comentar, Anna!

Anna ha dit...

Ostras na Benitaa!!!!!siii,jajaja vaig estar pensant una bona estona...Juanita...Maria...i me vaig quedar amb Matilde
Jjajaja. Si,eran crespells,que boonss!!
Jiji