dilluns, 5 de març del 2012

I LES BONES NOTÍCIES, QUÈ?



Dia a dia ens bombardegen amb males notícies a tort i a dret. Fot fàstic escoltar la ràdio o encendre el televisor, per veure com els mateixos que ens han portat a l’actual situació no donen cap mena de solució, sino que és limiten a posar-ho tot encara més negre. Hi ha una clara intenció manipulativa darrera de tot això. Les males notícies tenen un caire negatiu que ens impacta molt directament:
“El cerebro opera como una cinta de velcro para las experiencias negativas y como una superficie de teflón donde los estímulos positivos resbalan” (Rick Hanson)

Tendim a recordar molt vivament els moments que hem viscut amb angoixa, malestar i vergonya, mentre que oblidem les experiències d’alegria i plenitud.

“Si no lo cree piense en su niñez y aquel episodio con el perro del vecino: bastó un mordisco para desarrollar un pavor que lo acompaña hasta ahora. O considere esa fiesta donde 10 personas fueron amistosas con usted, pero una se burló; lo más probable es que recuerde esa experiencia hostil con más intensidad y las demás interacciones queden en segundo plano” (Rick Hanson)

Els mitjans de comunicació s’han convertit en una arma infalible pels poderosos. Incidint negativament en els ànims dels ciutadans, els fan tornar febles, porucs, extremadament vulnerables, covards i predadors.

Però no tot està perdut:

“Una táctica tan sencilla como desviar la conversación o cambiar de tema basta para no verse expuesto (...) No se trata de generar grandes eventos, sino que es suficiente con micro actos como darse un gusto, ir al cine o salir a comer con un amigo” (Barbara Fredrickson)

“Técnicas como enfocarse en controlar nuestra respiración le dan a una persona la oportunidad de dar un paso atrás y tomarse un momento para elegir qué hacer a continuación, de enfocarse en lo que se está viviendo, en lugar de dejar que la mente opere con piloto automático como si la persona no estuviera ahí" (Alan Marlatt)

"Estar conscientes de lo que estamos haciendo genera una diferencia tremenda, y hace que cuando la persona se prepara un café o está con un amigo, ponga toda su energía y mente, de forma calmada y concentrada, en esos actos. Se trata de no pensar tanto en el futuro ni en el pasado y aprovechar los momentos positivos" (Dylan Evans)

Per part meva, cada vegada que faci un post procuraré donar una bona notícia, sigui a nivell més personal o sigui a nivell més general.

Començaré avui:
LA BONA NOTÍCIA DEL DIA:
“Una companya i amiga m’acaba de dir que està embarassada”

5 comentaris:

Audrey ha dit...

Felicitats pel post!, gràcies per les cites compartides. Quanta raó!, malgrat la crisi, no deixar-nos endur per aquesta espiral de pessimisme.

Què bonic compartir bones notícies!.

Abraçada!

lanuor ha dit...

Gràcies Audrey! No ens hem de deixar portar per aquest pessimisme. Podríem estar molt pitjor i hem de tirar endavant amb el que tenim i no deixar-nos manipular.

Ariadna ha dit...

Es com si hagessis fet una 'pluja d'idees' de positivitat (o positivisme, no sé quina paraula escau més).
Si, s'ha de posar enfasi en les n¡bones notícies, per menudes que ens semblin, per tal qeu aquestes vagin guanyant terreny a tot el negativisme que ens envolta.
Una idea encertada la de compartir cada dia una bona notícia.
Ptnssssssssss.

lanuor ha dit...

Gràcies Ari! El sol fet de buscar bones notícies ja em va estar diferent en sentit positiu.

Sílvia, Barcelona. ha dit...

Caram! La llagrimeta em regalima... ja saps, la imatge d'un bebito i... buahh d'emoció de la bona, s'entén.
Que bé que fan sentir les bones notícies. Estic d'acord amb tu, em d'estar més receptives a elles que a les dolentes, per que estàn també per a tot arreu.
Un petonás, compy!